HV
Logo HiVi

staat voor Hilde Vinck.

Ik  ben een geboren en getogen Meiviskop. Momenteel ben ik woonachtig op de Koekeroel, samen met mijn man Jos en onze 2 schatten van hondjes. Zo’n 30 jaar heb ik lesgegeven, grotendeels in de Vrije School van Herdersem. Momenteel ben ik werkzaam als administratief medewerker binnen de Oscar Romeroscholen met hoofdzetel in Lebbeke.
Al van jongs af aan ben ik een creatieve duizendpoot: van keramiek tot kantklossen in mijn jeugd, over Tiffany (glas in lood) tot nu one stroke painting en zilverjuweelontwerp.

One stroke painting:

Een 5-tal jaar geleden werd ik lid van de ‘Hobbyclub One Stroke Painting’. We schilderen eenmaal per maand in  Aartselaar.  De techniek bestaat er uit om platte penselen te laden met 2 kleuren verf (Plaid FolkArt verf) en daarmee dan vooral allerhande bloemen te schilderen.  Dat kan op papier maar ook op glas, kaarsen, hout …

Zilverjuwelen:

In Antwerpen volgde ik een cursus  ‘zilverjuweelontwerp’ bij de Schoonheidsschool, een 2-tal jaar geleden. We leerden o.a. de ‘verlorenwastechniek’, maar ook zagen, solderen en bewerken van zilver stond op het programma. Sindsdien experimenteer ik met zilver en allerhande combinerende materialen zoals hout, halfedelstenen en epoxy. Al mijn juweeltjes zijn ruw afgewerkt en geen twee oorringen zijn identiek. Echt handwerk dus. U merkt het: mijn hobby’s zijn een echte passie geworden.

roos met ring breed